Ексглава Каталонії Пучдемон тимчасово поїде до Бельгії

Ексглава Каталонії Пучдемон тимчасово поїде до Бельгії

Укрінформ
Колишній глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон після затримання в Італії заявив, що тимчасово повернеться до Бельгії.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на France24.

«Я планую повернутися до Брюсселя в понеділок, тому що там відбудеться засідання комітету (Європарламенту – ред.) з зовнішньої торгівлі, членом якого я є», - сказав він журналістам у сардинському Альгеро.

Пучдемон додав, що після цього він повернеться до Італії для участі у слуханнях у суді Сассарі на Сицілії наприкінці тижня.

4 жовтня суд розгляне запит Іспанії щодо екстрадиції політика.

Читайте також: Іспанія просить Європарламент позбавити Пучдемона недоторканності

Як повідомляв Укрінформ, 23 вересня Пучдемон був затриманий на острові Сардинія, в аеропорту Альгеро в провінції Сассарі, куди він прибув з Брюсселя для участі у зборах Adifolk і зустрічі з регіональним головою Сардинії і її омбудсменом.

Після цього суд в Італії відпустив з-під варти Пучдемона.

Референдум про незалежність Каталонії від Іспанії відбувся 1 жовтня 2017 року. У той час регіональним урядом Каталонії керував Пучдемон. Мадрид визнав проведення цього референдуму і його результати неконституційними.

У жовтні 2019 року Верховний суд Іспанії засудив до тривалого тюремного ув'язнення дев'ятьох каталонських політиків і громадських діячів за спробу відокремити Каталонію від Іспанії. Суд визнав їх винними в організації незаконного референдуму про суверенітет регіону і проголошення його незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-