Росія не скаже правду про MH17, треба продовжувати збір інформації – Bellingcat

Росія не скаже правду про MH17, треба продовжувати збір інформації – Bellingcat

Укрінформ
Росія не розкаже правду про свою роль у трагедії МН17, тож треба подовжувати докладати зусиль пошуку правди та збору інформації.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказав засновник міжнародної групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Еліот Гіґґінс.

“Немає ніякої надії на те, що Росія коли-небудь скаже правду про MH17, тому ми повинні самі зібрати правду”, - наголосив він.

Гіґґінс зазначив, що виступ родичів загиблих рейсу МН17 у суді – це найемоційніша та важлива частина процесу.

Читайте також: Bellingcat протягом двох тижнів оприлюднить текст розслідування про «вагнерівців»

“Це важлива частина процесу, коли родичі загиблих мають слово у суді, висловлюють свою думку в суді, нагадують про те, скільки життів було втрачено, і як це спустошення погіршилося наступними діями та поведінкою Росії”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у судовому комплексі “Схіпхол” закінчився 9 блок слухань у справі щодо трагедії МН17. Наступний блок слухань має розпочатися 1 листопада 2021 року о 10:00, за місцевим часом.

Родичі загиблих рейсу МН17 продовжать виступати у суді.

Загалом слово у суді матимуть 93 родичі загиблих рейсу МН17.

Читайте також: За цим відбитком пальця її ідентифікували: на суді у справі МН17 мати показала своє тату

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий на тимчасово окупованій території Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: Справа МН17: родичі жертв у суді закликали Росію визнати свою причетність

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-