Індія та США домовилися про посилення співпраці в галузі оборони

Індія та США домовилися про посилення співпраці в галузі оборони

Укрінформ
Президент США Джо Байден та голова уряду Індії Нарендра Моді домовилися разом боротися з міжнародним тероризмом та посилити співпрацю двох країн в галузі оборони.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Білого дому.

Обидва лідери підтвердили чітке бачення, що спрямовуватиме майбутні відносини США та Індії, і вирішили: будувати стратегічне партнерство та співпрацювати з регіональними об'єднаннями, зокрема АСЕАН, для просування спільних інтересів в Індо-Тихоокеанському регіоні та за його межами; розвивати торговельне та інвестиційне партнерство між двома державами.

Читайте також: Індія відновить експорт вакцини від COVID-19 з жовтня

Президент Байден підтвердив міцність оборонних відносин між Сполученими Штатами та Індією та непохитну відданість Індії як великому партнеру в галузі оборони та висловив бажанням зміцнити двосторонню співпрацю у галузі передових військових технологій.

Зазначається, що США та Індія разом боротимуться з глобальним тероризмом та вживатимуть погоджених заходів проти усіх терористичних груп.

Читайте також: Штати дозволили окремі фінансові операції з новим урядом Афганістану

Зокрема, лідери країн наголосили на важливості протистояння тероризму в Афганістані. Вони зазначили, що рух “Талібан”, який захопив владу в країні, має дотримуватися Резолюції РБ ООН 2593 (2021), згідно з якою територію Афганістану ніколи більше не повинні використовувати для нападів на інші країни, а також для укриття чи навчання терористів, або для планування чи фінансування терактів.

Читайте також: Пакистан - в ООН: Ми разом із США тренували афганських моджахедів, включаючи «Аль-Каїду»

Також президент Джо Байден підтвердив підтримку з боку США постійного членства Індії у реформованій Раді Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-