Штати дозволили окремі фінансові операції з новим урядом Афганістану

Штати дозволили окремі фінансові операції з новим урядом Афганістану

Укрінформ
Уряд США видав дозвіл на ведення окремих видів співробітництва з новою владою Афганістану, яке передбачає забезпечення поставок необхідної гуманітарної допомоги афганському народу.

Про це йдеться в заяві Міністерства фінансів США, оприлюдненій у п’ятницю, передає Укрінформ.

«Мінфін прагне посприяти надходженню гуманітарної допомоги народу Афганістану, а також іншим зусиллям, націленим на забезпечення основних потреб цих людей»,- зауважується в повідомленні.

Читайте також: Киргизстан готовий прийняти евакуйовані з Афганістану установи ООН

При цьому підкреслюється, що Мінфін США продовжить взаємодіяти з фінансовими установами, міжнародними організаціями та неурядовим сектором, щоби полегшити постачання життєво важливих ресурсів людям в Афганістані. Серед таких ресурсів указуються, зокрема, сільськогосподарські товари, ліки та інші предмети першої необхідності.

З цією метою відомство видало спеціальні ліцензії, які уповноважують уряд США, а також комерційні та неурядові структури брати участь у наданні гуманітарної допомоги для Афганістану в умовах введених обмежень проти нового афганського керівництва.

Читайте також: В Афганістані таліби не дозволили жінкам виходити на роботу

Як наголосили у Вашингтоні, санкції проти Талібану, мережі «Хаккані» та інших структур залишаться чинними.

Як повідомляв Укрінформ, у серпні угруповання «Талібан» заявило, що контролює всю територію Афганістану, а 19 серпня проголосило про створення Ісламського емірату Афганістан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-