В Афганістані таліби не дозволили жінкам виходити на роботу

В Афганістані таліби не дозволили жінкам виходити на роботу

Відео
Укрінформ
В Афганістані співробітницям міського уряду Кабула наказали залишатися вдома, дозволивши працювати лише тим, кого не можна замінити чоловіками.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Guardian.

Працювати дозволили, зокрема, деяким співробітницям з конструкторських і інженерних відділів, а також жінкам, які обслуговують громадські вбиральні.

Як зазначається, рішення не дати можливості більшості жінок повернутися на свою роботу - ще одна ознака того, що таліби, які захопили Кабул минулого місяця, нав'язують своє суворе тлумачення ісламу попри обіцянки, що вони будуть толерантними й інклюзивними.

Напередодні Талібан також виключив дівчаток із системи середньої шкільної освіти.

У п'ятницю, 17 вересня, Талібан закрив міністерство у справах жінок, замінивши його міністерством «пропаганди чесноти й запобігання пороку», якому доручено забезпечувати дотримання ісламських законів.

У неділю трохи більше десятка жінок влаштували акцію протесту перед будівлею міністерства, піднявши плакати, що закликають до участі жінок у суспільному житті. «Суспільство, в якому жінки не виявляють активності, - мертве суспільство», - було на одному з них. Акція протесту тривала близько 10 хвилин.

Під час попереднього правління в 1990-х роках таліби забороняли дівчаткам і жінкам відвідувати школи, працювати та вести громадське життя.

Читайте також: ООН закликала талібів дотримуватися прав людини та дозволити дівчаткам ходити в школи

Як повідомлялося, 15 серпня вранці таліби оточили Кабул і почали без бою заходити до столиці Афганістану.

Талібан заявив, що контролює всю територію країни, а 19 серпня оголосив про створення Ісламського емірату Афганістан.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-