У Косові сталися напади на офіси МВС на тлі напруги на кордоні з Сербією

У Косові сталися напади на офіси МВС на тлі напруги на кордоні з Сербією

Укрінформ
У Косові були скоєні напади на два офіси місцевого міністерства внутрішніх справ на тлі блокування прикордонних переходів місцевими сербами, котрі обурені забороною в’їзду до країни автомобілів із сербськими номерами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Як зазначається, був підпалений офіс реєстрації автомобілів у місті Зубін Поток, а до відділу реєстрації актів цивільного стану у місті Звечан були кинуті дві ручні гранати, вони не спрацювали, повідомили у місцевій поліції.

Міністерство внутрішніх справ Косово заявило, що пожежа знищила офіс реєстрації автомобілів.

Читайте також: Сербія привела своє військо в бойову готовність через загострення на півночі Косова

Про постраждалих або жертв унаслідок обох інцидентів не повідомляється.

Напередодні етнічні серби у Косово, обурені новим рішенням влади Косово щодо зняття сербських номерних знаків з автотранспорту, що прямує з Сербії, заблокували кордоном Косово з Сербією вантажівками.

Як повідомлялося, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав Сербію та Косово до нормалізації відносин та остаточного взаємного визнання.

Читайте також: На кордоні Косова та Сербії спалахнули протести

Колишній сербський автономний край Косово проголосив незалежність 2008 року в односторонньому порядку. Більшість країн ЄС, а також Сполучені Штати Америки та Канада відразу визнали незалежну державу. Сербія досі вважає Косово частиною своєї території. Україна не визнала Косово, так само як і РФ та Китай.

Фото з сайту fairfieldcitizenonline.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-