На кордоні Косова та Сербії спалахнули протести

На кордоні Косова та Сербії спалахнули протести

Укрінформ
Влада Косова від сьогодні заборонила в'їзд на автівках із сербськими номерами.Через це на кордоні з Сербією спалахнули протести.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Сьогодні підрозділи спеціальної поліції Косова з броньованою технікою були відправлені до кордону, для забезпечення виконання вимоги знімати сербські номери з автотранспорту, що перетинає кордон.

У зв'язку з цим сербські водії, на знак протесту, заблокували шосе, що веде до одного з прикордонних пунктів.

Сербська поліція протягом багатьох років знімає реєстраційні номери з транспортних засобів, зареєстрованих у Косові. Швидше за все, така ініціатива Приштини стала кроком у відповідь.

Офіційні особи Косова відзначають, що від сьогодні сербські номерні знаки необхідно змінювати на тимчасові.

"Ми не запитували тимчасові номерні знаки, але вони були нав'язані іншою стороною. Поки наші громадяни мають платити за номерні знаки при в'їзді до Сербії, така практика також буде використовуватися при в'їзді до Косова", - заявив голова уряду Косово Альбін Курті.

Читайте також: Президентка Косова посмертно нагородила сина Байдена медаллю за верховенство права

Як повідомлялося, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден закликав Сербію та Косово до нормалізації відносин та остаточного взаємного визнання.

Колишній сербський автономний край Косово проголосив незалежність 2008 року в односторонньому порядку. Більшість країн ЄС, а також Сполучені Штати Америки й Канада відразу визнали незалежну державу. Сербія досі вважає Косово частиною своєї території. Україна не визнала Косово, так само як і РФ та Китай.

Фото: mynorthwest.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-