Президентка Косова посмертно нагородила сина Байдена медаллю за верховенство права

Президентка Косова посмертно нагородила сина Байдена медаллю за верховенство права

Укрінформ
Косово оголосило про нагородження посмертною президентською медаллю за верховенство права Бо Байдена, покійного сина президента США Джо Байдена, – за його роботу, спрямовану на зміцнення судової системи балканської країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

На церемонії в столиці Косова Приштині, яку влаштувала президентка країни Вйоса Османі 1 серпня, посол США Філіп Коснетт отримав медаль від імені родини Байдена. Останній працював у Косові після війни 1998–1999 років з військовими силами США, а також з Організацією з безпеки та співробітництва в Європі, щоб допомогти у підготовці місцевих прокурорів та суддів. Він помер від раку мозку у 2015 році у віці 46 років.

Читайте також: Лідери Сербії та Косово зустрінуться для укладення мирної угоди

У заздалегідь записаному повідомленні, яке транслювалося під час заходу у Приштині, президент США Джо Байден назвав цю нагороду «великою честю визнати спадщину нашого сина». Він сказав, що його син «закохався в країну», коли перебував у Косові.

Сам Джо Байден відвідував Косово як віцепрезидент США у 2016 році, коли країна назвала вулицю на честь його сина.

Нагадаємо: Косово за підтримки Заходу проголосило незалежність від Сербії у 2008 році, але Белград досі відмовляється визнавати її та вважає Косово частиною своєї території.

Фото: Ibrahim Berisha, RFE\RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-