Норвегія скасовує більшість COVID-обмежень

Норвегія скасовує більшість COVID-обмежень

Укрінформ
Норвегія скасовує більшість карантинних обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу.

Про це заявила прем’єр-міністр країни Ерна Солберг, передає Укрінформ з посиланням на The Local Norway.

Рішення про скасування таких заходів, як соціальне дистанціювання, було прийнято на основі порад Норвезького інституту громадського здоров’я (NIPH) та норвезького Управління охорони здоров’я.

Також будуть скасовані обмеження щодо кількості відвідувачів на масових зустрічах, правила, які забороняють відвідувати гостей після опівночі, та відвідування клубів.

Водночас муніципалітети все ще матимуть право запровадити свої місцеві обмеження та ухвалювати рішення про носіння захисних масок для обличчя та обмеження щодо зборів людей.

Зазначається, що обмеження скасовуються з 25 вересня з 16:00.

"Тепер ми можемо жити майже так само, як жили до початку пандемії. Не думаю, що все буде як раніше. Я вважаю, що коронавірус вплине на нас на все життя, на краще або гірше. Ми дізналися, наскільки ми вразливі і чого ми можемо досягнути, якщо будемо разом", - заявила Солберг на пресконференції.

Читайте також: У Норвегії підлітків 12-15 років почнуть вакцинувати проти коронавірусу

У Норвегії щонайменше першою дозою вакцини від коронавірусу щеплені вже понад 90% дорослих.

За даними сайту Worldometer, у Норвегії з початку пандемії коронавірусу зафіксували 185,3 тис. випадків COVID-19, з них 850 летальних, одужали 88,9 тис. хворих.

Як повідомляв Укрінформ, за даними сайту Worldometer, у світі станом на ранок 24 вересня зафіксовано 231 397 264 випадки коронавірусу, зокрема 4 742 761 летальний, одужали 208 082 102 особи.

Фото: Gunnar Ridderström / Unsplash

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-