Сенат США проведе закриті слухання щодо Nord Stream 2

Сенат США проведе закриті слухання щодо Nord Stream 2

Укрінформ
Комітет з питань міжнародних відносин Сенату США проведе слухання за зачиненими дверима за участю високопоставленого представника адміністрації на тему енергетичної безпеки й, зокрема, політики команди Джо Байдена щодо газопроводу Nord Stream 2.

Як зазначається на офіційному сайті Комітету, слухання заплановані на наступну середу, 29 вересня, повідомляє Укрінформ.

Тематика зустрічі визначена як отримання оновленої інформації «про зусилля адміністрації у сфері енергетичної безпеки, в тому числі щодо (газопроводу – ред.) Nord Stream 2».

При цьому вказується, що слухання пройдуть у закритому режимі, а їхній зміст має рівень «цілком секретно/інформація з особливим режимом зберігання».

Читайте також: Лідерка німецьких «Зелених» застерігає проти Nord Stream 2

Очікується, що із доповіддю виступить старший радник Державного департаменту США з питань енергетичної безпеки Амос Хохштайн, який був призначений на цю посаду півтора місяці тому. У вересні цей чиновник відвідав з візитом Україну, де провів зустрічі з керівництвом країни та взяв участь у форумі Ялтинська європейська стратегія (YES) у Києві.

Читайте також: Єврокомісія аналізує ситуацію зі зростанням цін на газ та ймовірні впливи Nord Stream 2

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Джо Байдена з початку своєї каденції запровадила низку санкцій, спрямованих проти російського газопроводу. Водночас у Білому домі відмовились від запровадження обмежень проти компанії-оператора, Nord Stream 2 AG, заявивши, що це порушить американські національні інтереси. У Конгресі США вважають цей крок помилкою й працюють над тим, щоби змусити Білий дім скасувати будь-які обмеження щодо санкцій США на законодавчому рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-