У Штатах офіційно рекомендували «бустерну» дозу Pfizer для уразливих категорій

У Штатах офіційно рекомендували «бустерну» дозу Pfizer для уразливих категорій

Укрінформ
Управління з контролю за якістю продуктів та ліків США (FDA) внесло зміни до дозволу на екстрене використання вакцини від Pfizer/BioNTech, схваливши застосування третьої дози.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, оприлюдненому на сайті FDA, передає Укрінформ.

«Сьогоднішнє рішення демонструє, що FDA у питаннях застосування вакцин проти COVID-19 покладається на науку, а також на актуальні дані», - зазначили у відомстві.

При цьому уточнюється, що остаточне рішення було ухвалено після вивчення наукових висновків, а також обговорень за участю незалежних зовнішніх експертів.

Читайте також: Британцям цього тижня запропонують третю дозу COVID-вакцини

Регулятор указав, що «бустерна» доза має застосовуватися через шість місяців після другої ін'єкції вакцини Phizer. Її рекомендують насамперед людям віком за 65 років, а також молодшим особам з високим ризиком тяжкого перебігу хвороби та тим, хто в роботі контактує з інфікованими COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня експерти FDA визнали необов’язковим застосування додаткової дози вакцини Pfizer, оскільки подвійне щеплення забезпечує достатній захист. Своєю чергою незалежні експерти, які долучилися до дискусії, підтримали застосування третьої дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-