Британцям цього тижня запропонують третю дозу COVID-вакцини

Британцям цього тижня запропонують третю дозу COVID-вакцини

Укрінформ
Жителям Британії запропонують третю дозу вакцини від коронавірусу вже з цього тижня. Передбачається, що запрошення на бустер-ін'єкції отримають близько 1,5 мільйона осіб.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Sky News.

Близько 1,5 мільйона людей отримають доступ до національної служби бронювання вакцин з наступного тижня. Вже з понеділка запрошення на ревакцинацію будуть розіслані тим, хто має право на отримання третьої дози вакцини.

Право на третину дозу вакцини від коронавірусу мають особи у віці 50 років і старші, люди, що живуть і працюють в будинках для похилих, а також медичні та соціальні працівники.

Читайте також: Італія пропонуватиме третю дозу COVID-вакцини «клінічно вразливим» пацієнтам

Бустерні вакцини також будуть доступні для клінічно вразливих жителів і для людей від 16 до 65 років, що належать до групи ризику.

Об'єднаний комітет з вакцинації та імунізації (JCVI) заявив на цьому тижні, що люди повинні отримати бустерну дозу як мінімум через шість місяців після того, як вони отримали друге щеплення.

Читайте також: У США рекомендують бустерну дозу Pfizer для людей 65+

Вчені, які консультують уряд, також закликали людей отримати укол Pfizer в якості третьої дози, незалежно від того, якою вакциною їх раніше вакцинували. Як альтернативу же можна використовувати для третьої дози вакцину Moderna.

Фото: news.sky.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-