Єврокомісія уклала третій контракт на постачання ліків проти COVID-19

Єврокомісія уклала третій контракт на постачання ліків проти COVID-19

Укрінформ
Єврокомісія оголосила про укладення нового рамкового контракту на постачання терапевтичних засобів проти COVID-19 з фармацевтичною компанією Eli Lilly, яка зобов’язалася постачати ліки на основі моноклональних антитіл для пацієнтів з коронавірусом.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Єврокомісії.

“Більше 73 відсотків дорослого населення ЄС вже повністю вакциновані, і цей показник продовжує зростати. Але вакцини не можуть бути єдиною відповіддю на COVID-19. Люди продовжують інфікуватися та хворіти. Нам необхідно продовжувати роботу для запобігання інфекції за допомогою вакцин, і водночас забезпечити можливість лікування терапевтичними засобами. Сьогодні ми підписали наше третє замовлення та виконуємо зобов’язання відповідно до Терапевтичної стратегії ЄС із забезпечення сучасними ліками пацієнтів з COVID-19», - зауважила з цього приводу Єврокомісар з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Препарат компанії Eli Lilly є комбінацією двох моноклональних антитіл (bamlanivimab та etesevimab), та призначений для лікування пацієнтів з коронавірусом, що не потребують допомоги киснем, але перебувають у зоні підвищеного ризику щодо появи важких ускладнень COVID-19. Моноклональні антитіла – це протеїни, що створені лабораторним шляхом та призначені для імітації інфекції з метою активувати здатність імунної системи до боротьби з коронавірусом. Вони блокують приєднання вірусу до клітин людини.

Як зазначається у повідомленні, цей препарат став третім у портфоліо з п’яти перспективних терапевтичних засобів, про намір створення якого Єврокомісія оголосила у червні 2021 року. Вже замовлені лікувальні засоби наразі проходять перевірку у Європейському агентстві з лікарських засобів (ЕМА) для отримання умовної ринкової авторизації. Наразі учасниками цієї програми є 18 країн Євросоюзу, які беруть участь у спільному замовленні на закупівлю не менше 220 000 лікувальних комплексів.

Читайте також: Delta-штам зафіксували вже у 185 країнах - ВООЗ

Усього за програмою спільного замовлення ЄС Єврокомісія уклала близько 200 контрактів на застосування різних медичних засобів протидії на загальну суму більше €12 мільярдів.

До цього Єврокомісія уклала ще два перспективних контракти на постачання терапевтичних засобів проти коронавірусу. Перший був укладений 31 березня 2021 року з компанією Roche на постачання продукту REGN-COV2, що є комбінацією речовин Casirivimab та Imdevimab, другий був підписаний з компанією Glaxo Smith Kline 27 липня 2021 року на постачання препарату sotrovimab (VIR-7831).

Як повідомлялося, за даними Worldometer станом на 22 вересня у світі зафіксували 230 319 299 випадків зараження коронавірусом, з них 4 722 782 – летальні, одужали 207 060 329 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-