До кінця року ООН знадобляться сотні мільйонів на гумдопомогу – голова Генасамблеї

До кінця року ООН знадобляться сотні мільйонів на гумдопомогу – голова Генасамблеї

Укрінформ
Для розв’язання гуманітарних проблем у світі Організація Об’єднаних Націй лише до кінця цього року потребуватиме сотень мільйонів доларів США.

Про це заявив під час виступу у вівторок під час відкриття загальних дебатів 76-ї сесії ГА ООН голова Генасамблеї Абдулла Шахід, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Викликів і завдань, які постали перед нами, дуже багато»,- наголосив Шахід.

За його словами, гуманітарні потреби – це лише один із напрямів, який потребує міжнародних зусиль. До інших належать крихкість у досягненні миру, конфлікти, COVID-19, зміни клімату, і «цей список можна продовжувати».

Однак, зазначив Шахід, лише на розв’язання проблем гуманітарного характеру «потрібні сотні мільйонів до кінця року».

Крім того, за словами голови Генасамблеї, світові бракує політичної волі для того, щоб подолати проблеми в гуманітарному та інших вимірах. Це також включає подолання несправедливості у розповсюдженні вакцин від COVID-19, розв’язання конфліктів і усунення нестабільності у світі.

Читайте також: Генсек ООН закликає покласти край «війні проти планети»

«Ми можемо зробити набагато більше»,- закликав Шахід міжнародне співтовариство.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок в Генасамблеї ООН розпочався тиждень високого рівня, у якому запланована участь понад сотні світових лідерів. Головує на 76-ї сесії ГА ООН міністр закордонних справ Мальдівської Республіки Абдулла Шахід, який був обраний на цю посаду в червні на загальних голосуваннях в ООН.

Президент України Володимир Зеленський також бере участь у роботі Генасамблеї. Очікується, що в середу він виступить із промовою з трибуни ООН.

Фото: UN Photo/Cia Pak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-