У Путіна заявили, що проігнорують рішення ЄСПЛ у справі Литвиненка

У Путіна заявили, що проігнорують рішення ЄСПЛ у справі Литвиненка

Укрінформ
У Кремлі заявили, що «не готові прислухатися» до рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ), який визнав російську державу відповідальною за вбивство ексспівробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Про це заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Укрінформ із посиланням на Інтерфакс

"Навряд чи ЄСПЛ володіє якимись повноваженнями, технологічними можливостями володіти інформацією з цього приводу", - сказав Пєсков у відповідь на прохання прокоментувати рішення Страсбурзького суду у справі Литвиненка.

Він зазначив при цьому, що «досі немає ніяких результатів цього розслідування, тому робити такі твердження, як мінімум, голослівно».

На запитання, чи готові в Кремлі погодитися з вердиктом ЄСПЛ, прессекретар глави держави відповів: "Ми не готові прислухатися до таких рішень".

Як повідомляв Укрінформ, Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив, що російська влада відповідальна за отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка у Великій Британії в 2006 році.

Також ЄСПЛ встановив, що Росія також не провела належного розслідування для встановлення винних у загибелі Литвиненка.

Читайте також: У Британії знімуть серіал про отруєння Литвиненка

ЄСПЛ також вважає, що російська влада не зуміла надати «задовільного й переконливого пояснення» доказам, які були у британського слідства у справі про отруєння Литвиненка. Суд установив «наявність вагомих доказів» того, що до отруєння причетні Андрій Луговой і Дмитро Ковтун, які працювали агентами Росії.

Колишній співробітник ФСБ РФ Олександр Литвиненко помер 23 листопада 2006 року в Лондоні в результаті отруєння радіоактивним полонієм-210.

Експерт з питань радіації Метью Панчер, який вів розслідування, був знайдений мертвим через п'ять місяців після поїздки до Росії.

Лондон звинуватив російських співробітників спецслужб Андрія Лугового і Дмитра Ковтуна у вбивстві Литвиненка.

У 2007 році Луговой став депутатом Державної думи РФ. У 2015 році отримав державну нагороду «За службу Батьківщині».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-