Найстаршими близнючками планети стали 107-річні японки

Найстаршими близнючками планети стали 107-річні японки

Фото
Укрінформ
Сестри Умено Суміяма і Коуме Кодама з Японії віком 107 років і 300 днів стали найстаршими близнючками у світі, потрапивши до Книги рекордів Гіннеса.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Kyodo News.

Фото: Kyodo

Вони побили рекорд, поставлений іншими японськими сестрами-близнючками Кін Нарітою і Джин Кані – їм було 107 років і 175 днів. Кін померла у січні 2000 року, а Джин померла через рік. Свого часу сестри були місцевими знаменитостями, виступали в телешоу та знімалися у рекламних роликах.

Читайте також: Роналду потрапив до Книги рекордів Гіннеса

Нові сестри-рекордсменки Умено Суміяма і Коуме Кодама народилися в 1913 році на острові Седо в префектурі Кагава в родині з 11 дітей. Сестри жили окремо після закінчення початкової школи. Вони пережили дві світові війни. У свої 70 років близнючки розпочали паломництво до 88 храмів на острові Сікоку.

Зараз жінки живуть у різних будинках для літніх людей. Коли вони отримали сертифікат Книги рекордів Гіннеса, Умено заплакала, а Куме через проблеми з пам’яттю не змогла повністю усвідомити значення документа.

Читайте також: 97-річний тенісист з Харкова потрапив до світової Книги рекордів Гіннеса

У Японії кількість людей віком від 100 років і старше досягла приблизно 86 010 осіб, повідомило минулого тижня Міністерство охорони здоров'я, праці та соціального забезпечення. 

Фото: Guinness World Records

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-