Байден починає у Нью-Йорку важливий для світової політики тиждень – Білий дім

Байден починає у Нью-Йорку важливий для світової політики тиждень – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден прибув до Нью-Йорка, щоби розпочати «важливий тиждень» для глобальної політики в межах 76-ї Генасамблеї ООН, а також під час запланованих самітів, двосторонніх і багатосторонніх зустрічей.

Про це повідомили в понеділок у Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це важливий тиждень для президента Байдена та його керівництва на світовій арені у просуванні деяких найважливіших пріоритетів для національної безпеки Америки, а також для миру й процвітання у світі», - зауважив під час телефонної конференції високопоставлений представник адміністрації президента США.

Читайте також: Макрон і Байден обговорять скандал навколо підводних човнів

Планується, що Байден розпочне участь у зустрічах високого рівня ГА ООН, проведе зустріч з генсеком Організації Антоніу Гутеррешем й виступить у вівторок зі зверненням до Генасамблеї. При цьому президент США зосередиться на питаннях Афганістану, ситуації в Ємені, пандемії COVID-19, проблемах зміни клімату, новітніх технологіях, світової торгівлі, боротьби з корупцією і тероризмом, глобальній конкуренції.

Читайте також: Зеленський прибув з робочим візитом до США для участі у Генасамблеї ООН

У Нью-Йорку, а також після повернення до Вашингтона президент Байден проведе двосторонні зустрічі з лідерами інших країн. У середу глава Білого дому очолить саміт з питань протистояння COVID-19, а в п’ятницю прийматиме саміт «Четвірки» за участі лідерів Австралії, Індії і Японії. Очікується, що американський лідер закликатиме інші країни об’єднатися навколо розв’язання глобальних проблем, а також оголосить про нові внески США у міжнародні ініціативи.

Читайте також: Сесія Генасамблеї ООН зосередиться на пандемії, кліматі, продовольстві та енергетиці

Як повідомляв Укрінформ, в період 21-27 вересня в штаб-квартирі ООН відбудуться дебати високого рівня за участі глав держав та урядів на 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН. Президент України Володимир Зеленський також візьме участь у цих подіях. У понеділок він уже розпочав візит до Нью-Йорка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-