Сесія Генасамблеї ООН зосередиться на пандемії, кліматі, продовольстві та енергетиці

Сесія Генасамблеї ООН зосередиться на пандемії, кліматі, продовольстві та енергетиці

Укрінформ
76-а сесія Генеральної Асамблеї ООН, що відкривається сьогодні у Нью-Йорку, обговорить, зокрема, проблеми боротьби з пандемією, зміни клімату, «продовольчих систем» та енергетики.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Нинішня сесія «дуже відрізнятиметься від повністю віртуальних засідань 2020 року», ідеться в повідомленні пресслужби ООН.

«76-А ГА ООН, як і раніше, буде затьмарена пандемією COVID-19, але це не завадить лідерам (деякі з них перебуватимуть у залі Асамблеї) розв’язувати нагальні глобальні проблеми», - йдеться у пресрелізі.

Зазначається, що формат сесії Генасамблеї цього року відображає поточну ситуацію у світі: поступове повернення до очних засідань та збереження роботи в режимі онлайн. У 20-х числах вересня для участі в дебатах частина глав держав прибуде у штаб-квартиру ООН, проте «більшість залишиться вдома й передаватиме свої послання по відео».

«Одним із найцінніших аспектів ГА ООН для глав держав та інших урядовців є можливість провести неформальні зустрічі сам на сам з колегами подалі від сторонніх очей», - ідеться в повідомленні. Проте наразі ще невідомо, хто з лідерів прибуде особисто.

На сесії порушуватиметься питання боротьби з пандемією, зокрема, підтримки «багатими» країнами «бідніших». А також - створення нових продовольчих систем, «під якими розуміється все, що пов'язано з доставкою здорової і поживної їжі - від врожаю до м'яса», проблеми кліматичної кризи, використання викопного палива та відновлюваних джерел енергії.

Читайте також: У Нью-Йорку відкривається 76 сесія Генасамблеї ООН

У рамках цих тем 23 вересня відбудеться перший саміт ООН з продовольчих систем, ініційований Генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем. Того самого дня в Радбезі очікуються спеціальні дебати з питань клімату та безпеки. 24 вересня заплановано діалог високого рівня з енергетики.

20 вересня в ООН виступить популярна корейська група BTS, що може спричинити велике навантаження на мережу через велику кількість відвідувачів. Тож «команда айтішників ООН, безсумнівно, перебуватиме в напрузі», зазначає пресслужба.

Раніше повідомлялося, що 21 вересня на ГА ООН виступить Президент США Джо Байден.

Формат участі Президента України Володимира Зеленського – чи безпосередній візит, чи виступ онлайн – вирішується.

Головуватиме на 76-й сесії представник Мальдівів Абдулла Шахід, який змінив на цій посаді представника Туреччини Волкана Бозкира.

Кожна сесія Генасамблеї ООН триває один рік і традиційно розпочинає свою роботу восени.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-