У Відні стартувала генеральна конференція МАГАТЕ

У Відні стартувала генеральна конференція МАГАТЕ

Укрінформ
У Відні у понеділок розпочалася 65-та генеральна конференція Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ).

Як передає власний кореспондент Укрінформу, захід, який проходить у Віденському міжнародному центрі (VIC), триватиме до 24 вересня.

Очікується, що представники 173 країн-членів, у тому числі України, обговорять під час зустрічі важливі питання, пов’язані з ядерною та радіаційною безпекою, посилення заходів технічного співробітництва МАГАТЕ, підвищення ефективності гарантій МАГАТЕ та їх застосування на Близькому Сході та у КНДР та ін. Також генеральна конференція МАГАТЕ обере нових членів Ради керівників, затвердить річний та програму і бюджет на 2022-2023 роки.

Крім того, одним з важливих пунктів порядку денного стануть зусилля МАГАТЕ, спрямовані на допомогу у подоланні пандемії коронавірусу.

Читайте також: Іран досі не пояснив сліди ядерних матеріалів на незаявлених об’єктах - МАГАТЕ

З метою дотримання вимог австрійської влади як приймаючої сторони через пандемію COVID-19 кількість делегатів, яким дозволено бути присутніми одночасно в пленарному залі, було обмежено. Делегати, які не можуть бути присутніми особисто, мають змогу брати участь у генеральній конференцій у віртуальному режимі.

Протягом генеральної конференції також буде проведено близько 80 паралельних заходів, які присвячені інноваційній роботі, що проводиться в МАГАТЕ та у державах-членах із застосуванням ядерних технологій.

Фото з сайту otveri.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-