Стрілянина в пермському університеті: 18-річний нападник помер від поранення

Стрілянина в пермському університеті: 18-річний нападник помер від поранення

Укрінформ
Під час стрілянини в Пермському університеті постраждали 28 людей.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на дані федерального МОЗ, передає Укрінформ.

Відзначається, що з 28 осіб - у 19 вогнепальні поранення. Також багато хто вистрибував з вікон.

МОЗ РФ повідомляло, що госпіталізовано сімох постраждалих, один з яких у важкому стані, шестеро - в стані середньої тяжкості. Ще чотирьом постраждалим допомога надається на місці.

Уряд Пермського краю скасував 20 вересня всі заняття в школах, технікумах і коледжах у зв'язку зі стріляниною на території Пермського державного національного дослідницького університету.

Читайте також: У Казані евакуювали 15 шкіл після повідомлень про мінування - ЗМІ

За фактом порушено кримінальну справу про вбивство. До Пермі вирушили глава МОЗ РФ Михайло Мурашко з бригадою московських лікарів, міністр науки і вищої освіти Валерій Фальков, а також заступник генпрокурора Микола Шишкін.

Агентство з посиланням на джерело в медичних колах регіону пише, що студент, який вчинив напад на Пермський університет, легально придбав зброю. "Він у загальному порядку пройшов медобстеження, зокрема психіатра і нарколога, й отримав позитивний висновок на придбання мисливської рушниці", - сказало джерело.

Натомість інше джерело в оперативному штабі на місці події повідомило, що стрілок використовував помпову рушницю економкласу турецького виробництва.

Читайте також: У Росії вчинили стрілянину у школі, 11 загиблих - ЗМІ

"Злочинець стріляв з рушниці Huglu Atrox T турецького виробництва. У ній використовуються патрони калібру 12/76", - сказав співрозмовник агентства. Рушниця перезаряджається вручну, додав він. "В середньому ціна зброї на ринку не перевищує 22 тис. рублів", - сказало джерело.

Як повідомлялося, вранці 20 вересня невідомий влаштував стрілянину на території Пермського державного національного дослідницького університету. У повідомленнях вишу зазначалося, що у зловмисника травматична зброя.

Водночас очевидці стверджували, що бачили чоловіка у військовій формі, який стріляв з автомата.

Раніше повідомлялося про 8 загиблих і 19 постраждалих.

За даними "Дождя", студент, який напав на вуз, був поранений при затриманні і згодом помер. За попередніми даними, стрілянину відкрив 18-річний Тимур Бекмансуров. У нього була вогнепальна зброя.

Натомість Інтерфакс пише, що стрілок затриманий.

Фото: РБК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-