На кордоні Польщі з Білоруссю виявили тіла трьох людей

На кордоні Польщі з Білоруссю виявили тіла трьох людей

Укрінформ
Тіла трьох людей, ймовірно біженців, виявили польські прикордонники у прикордонній смузі з Білоруссю.

Про це інформує у Твіттері Прикордонна служба Польщі, передає кореспондент Укрінформу.

“Cьогодні, 19 вересня, у прикордонному районі з Білоруссю виявлено тіла трьох осіб. Подальші дії у цій справі здійснює прокуратура”,- повідомила Прикордонна служба РП.

Речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська згодом повідомила, що загиблими, ймовірно, є нелегальні мігранти.

У неділю польські прикордонники також інформували, що група нелегальних мігрантів у кількості восьми осіб загрузла у болоті в районі населеного пункту Пєнькі Підляського воєводства поблизу кордону з Білоруссю. Крім прикордонників, у рятувальній операції брали також участь військові, рятувальники та гелікоптер швидкої допомоги. Семеро з восьми мігрантів потрапили до лікарень регіону. Серед них є громадяни Сирії та один громадянин Конго.

Читайте також: Лукашенко назвав польський Білосток та столицю Литви білоруськими землями

За інформацією польських прикордонників, щодня кількасот осіб намагається нелегально перетнути польсько-білоруський кордон. При цьому, у суботу було зафіксовано 324 спроби нелегального перетину цього відрізку кордону, що є рекордним показником від початку міграційної кризи на кордоні з РБ.

З початку вересня польські прикордонники зафіксували вже понад 3,8 тис. спроб нелегального перетину кордону Польщі з Білоруссю.

Як відомо, Польща на початку вересня запровадила надзвичайний стан у 183 населених пунктах Підляського та Люблінського воєводств, що межують із Білоруссю, у зв’язку з міграційною кризою та російсько-білоруськими військовими навчаннями "Захід-2021", які тривали з 10 по 16 вересня.

Польща і Литва змонтували огорожу з колючого дроту на кордоні з Білоруссю від проникнення груп нелегальних мігрантів.

Читайте також: Глави МЗС Польщі і країн Балтії обговорили гібридні загрози з боку Росії та Білорусі

Польща та країни Балтії звинувачують режим Лукашенка у свідомій дестабілізації ситуації на кордоні, підкреслюючи, що міграційний тиск є організованими діями Мінська проти Варшави і Вільнюса.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький нещодавно повідомив, що в Білорусі перебуває понад 10 тис. осіб, перевезених з Близького Сходу, в основному з Іраку, а також із Сирії, з метою проведення гібридної атаки - провокації режиму Лукашенка, ініційованої в Мінську та Москві.

Фото: wikimedia.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-