США визнали, що їхній авіаудар по цілі в Кабулі призвів до загибелі мирних жителів

США визнали, що їхній авіаудар по цілі в Кабулі призвів до загибелі мирних жителів

Укрінформ
США визнали, що унаслідок авіаудару, завданого за допомогою дрона у столиці Афганістану Кабулі 29 серпня, загинуло 10 невинних людей.

Про це повідомляє BBC, передає Укрінформ.

Під час розслідування, проведеного Центральним командуванням США, з'ясувалося, що внаслідок авіаудару 29 серпня загинув працівник гуманітарної місії та дев’ятеро членів його родини, зокрема семеро дітей.

Як зазначається, розвідка стежила за автомобілем чоловіка впродовж восьми годин, вважаючи, що він пов'язаний з терористичною організацією "Ісламська держава".

Читайте також: Генерал США не виключає співпраці з талібами для боротьби з ІДІЛ

Цей автомобіль був помічений поблизу приміщення, пов'язаного з ІДІЛ, а його рух узгоджувався з розвідданими щодо планів терористів стосовно нападу на аеропорт Кабула.

Безпілотник також зафіксував, як у багажник машини завантажують щось схоже на вибухівку. Згодом розслідування становило, що це були ємності з питною водою.

Повідомляється, що один з убитих, Ахмад Насер, був перекладачем в американських військових. Інші жертви раніше також працювали у міжнародних організаціях та мали візи, що дозволяли в’їзд у США.

Читайте також: Таліби назвали «не цілком законною» атаку Штатів на ІДІЛ

У Центральному командуванні США назвали інцидент "трагічною помилкою".

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня закордонні ЗМІ поширили інформацію з посиланням на військових посадовців США, що американські безпілотники завдали удару по автомобілю, який перевозив "смертників" з афганської гілки угруповання "Ісламська держава". Представник Центрального командування США назвав це операцією з "самооборони".

Читайте також: Американський дрон знищив бойовика ІДІЛ в Афганістані

Раніше, 26 серпня, внаслідок підриву терориста-смертника біля аеропорту Кабула загинуло близько 200 осіб, зокрема 13 військовослужбовців США.

Американські війська залишили територію Афганістану 31 серпня. Зараз ситуацію в країні контролює «Талібан».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-