Генерал США не виключає співпраці з талібами для боротьби з ІДІЛ

Генерал США не виключає співпраці з талібами для боротьби з ІДІЛ

Укрінформ
У Міноборони США допускають, що можуть у майбутньому співпрацювати з бойовиками "Талібану" з метою боротьби з "Ісламською державою".

Голова Об'єднаного комітету керівників штабів ЗС США генерал Марк Міллі заявив на брифінгу, що у Пентагоні не знають, що буде з Талібаном у майбутньому, передає Укрінформ.

"Я можу сказати вам з особистого досвіду, що це безжальна група з минулого, і чи зміниться вона, чи ні, ми зможемо побачити", - сказав він, додавши, що США співпрацювали з талібами впродовж останніх тижнів, щоб забезпечити безперешкодну евакуацію з летовища Кабулу.

На питання, чи можливо, що Пентагон буде співпрацювати з талібами у майбутньому для боротьби з ІДІЛ, генерал Міллі відповів: "Це можливо".

Читайте також: У «Талібані» заявили, що оточили останню непідконтрольну провінцію

Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що зараз не варто забігати наперед у питанні можливої співпраці з талібами.

Як відомо, таліби оголосили амністію для всіх афганців, які співпрацювали з іноземними силами протягом останніх 20 років, але люди, побоюючись репресій, продовжують стікатися до афганських кордонів, намагаючись втекти з країни.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Невдовзі представник політичного офісу «Талібану» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані.

19 серпня «Талібан» проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

А до 31 серпня американські війська повністю залишили територію Афганістану після 20-річної присутності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-