У «Талібані» заявили, що оточили останню непідконтрольну провінцію

У «Талібані» заявили, що оточили останню непідконтрольну провінцію

Укрінформ
У «Талібані» заявили, що оточили єдину провінцію, яка опирається їх правлінню, і закликали повстанців до мирного врегулювання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Так, після переходу Кабула в руки талібів 15 серпня гірська місцевість Панджшер на півночі Афганістану стала фактично єдиною провінцією, яка протистояла ісламістському руху.

Під керівництвом Ахмада Масуда, сина колишнього командира антирадянських моджахедів, кілька тисяч представників місцевих ополченців, залишки підрозділів афганської регулярної армії та спеціальних сил протистоять талібам.

Читайте також: Таліби не зможуть користуватися технікою, що залишилася в аеропорту Кабула - Пентагон

У записаній промові на адресу афганців у Панджшері старший лідер талібів Амір Хан Мотакі закликав повстанців скласти зброю. «Ісламський емірат Афганістан є домом для всіх афганців», - заявив він.

Мотакі сказав, що «Талібан» доклав багато зусиль для ведення переговорів з лідерами опозиційних сил у Панджшері, «але, на жаль, безрезультатно».

Представник Національного фронту опору Афганістану, який об’єднує сили в долині Панджшер, заявив у середу, що сили Талібану розпочали наступ 2 дні тому і нападали в 3-4 районах, але поки що були відкинуті повстанцями.

Читайте також: Таліби проголосили Афганістан «вільною та суверенною державою»

Як відомо, таліби оголосили амністію для всіх афганців, які співпрацювали з іноземними силами протягом останніх 20 років, але люди, побоюючись репресій, продовжують стікатися до афганських кордонів, намагаючись втекти з країни.

Як повідомлялося, 15 серпня таліби оточили Кабул та почали без бою заходити до міста. Невдовзі представник політичного офісу «Талібану» Мухаммед Наїм заявив про завершення війни в Афганістані.

19 серпня «Талібан» проголосив створення Ісламського емірату Афганістан.

А до 31 серпня американські війська повністю залишили територію Афганістану після 20-річної присутності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-