США заявили, що безпілотники завдали удару по смертниках ІДІЛ у Кабулі

США заявили, що безпілотники завдали удару по смертниках ІДІЛ у Кабулі

Укрінформ
Американські безпілотники завдали удару по транспортному засобу, що перевозив "кількох смертників" із афганської гілки угруповання "Ісламська держава", перш ніж вони змогли зашкодити військовим здійснювати евакуацію на міжнародному летовищі у Кабулі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Два американських військових посадовці, які говорили на умовах анонімності, назвали цей авіаудар успішним.

За їхніми словами, унаслідок удару сталися "числені вторинні вибухи", що свідчить про наявність великої кількості вибухового матеріалу в автівці, по якій було завдано удару.

Читайте також: США завдали удару по позиціях «Ісламської держави» у Кабулі – ЗМІ

Капітан військово-морського флоту США Білл Ербан, представник Центрального командування американських військових, назвав удар безпілотників операцією з "самооборони".

"Ми впевнені, що ми успішно вразили ціль. Числені вторинні вибухи з автомобіля вказують на наявність значної кількості вибухових матеріалів у ньому" - сказав Ербан.

Як повідомлялося, сьогодні у Кабулі поблизу летовища стався вибух, за попередніми даними, щонайменше дві людини загинули та ще троє дістали поранень.

Читайте також: Таліби назвали «не цілком законною» атаку Штатів на ІДІЛ

У четвер унаслідок підриву терориста-смертника на летовищі Кабулу загинули близько 200 осіб, зокрема 13 американських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-