Наступне засідання суду у справі МН17 призначене на 21 вересня

Наступне засідання суду у справі МН17 призначене на 21 вересня

Укрінформ
У судовому комплексі "Схіпхол" у Нідерландах, де проходять слухання у справі про катастрофу літака рейсу МН17, закінчилося чергове засідання суду, на якому слово мали семеро родичів загиблих.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Головуючий суддя Гендрік Стейнгаюс після виступу родичів загиблих зазначив, що до справи варто додавати будь-які нові документи, що стосуються трагедії. За його словами, роль чотирьох обвинувачених може розглядатися в контексті діяльності інших осіб, тому вся інформація має бути в матеріалах справи.

Наступне засідання суду призначено на 21 вересня на 10:00 за місцевим часом.

Читайте також: Справа МН17: обвинувачення пояснило, чому шукає свідків у Курську

Як повідомляв Укрінформ, під час судового засідання 13 вересня обвинувачення надало пояснення щодо поширеної інформації про пошук Міжнародною спільною слідчою групою (JIT) у справі щодо авіакатастрофи фотографій, відео та документів у Курську.

За словами прокурора, розслідування значно просунулося, але досі триває.

Читайте також: У Нідерландах виступили в суді ще восьмеро родичів жертв рейсу МН17

Прокурор також наголосила, що це розслідування ніяк не впливає на чотирьох обвинувачених, оскільки інформації, яка б могла вплинути на вирок суду, не було отримано.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Читайте також: Справа МН17: суд хоче заслухати, чи вплинуть на процес розслідування CNN та пошук свідків

19 червня 2019 року слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі - громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Фото Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-