Американський регулятор поки що не бачить потреби в «бустерній» дозі вакцин

Американський регулятор поки що не бачить потреби в «бустерній» дозі вакцин

Укрінформ
У США експерти Управління контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів (FDA) дійшли висновку, що затверджені у країні вакцини забезпечують достатній захист від тяжкого перебігу COVID-19 без додаткової дози.

Про це йдеться в публікації The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«FDA в середу оголосила результати звіту, в якому аналізуються дані компаній Pfizer Inc. та BioNTech SE в контексті офіційного запиту на дозвіл щодо введення додаткової дози вакцини людям віком від 16 років»,- зазначається в повідомленні.

У FDA заявили, що для остаточного висновку з приводу необхідності додаткової дози COVID-вакцин їм треба провести власне розслідування.

Читайте також: Вчені кажуть, що третє COVID-щеплення потрібне не всім людям

Як зауважує видання, це дещо ускладнює зусилля адміністрації Байдена, спрямовані на запуск широкої кампанії «бустерних» вакцин з наступного тижня.

Водночас повідомляється, що група незалежних наукових консультантів у п’ятницю розгляне звіт FDA разом із паралельним аналізом від Pfizer та іншою інформацією. Їхні оцінки також будуть враховані іншим американським регулятором – Центрами контролю й профілактики захворювань (CDC).

Читайте також: У ЄС зараз не вбачають нагальної потреби у третій дозі COVID-вакцини

Як повідомляв Укрінформ, уряд США у серпні заявив про наміри робити додаткові щеплення проти COVID-19. Планується, що спочатку «бустерну» дозу запропонують медикам, мешканцям будинків для літніх людей, а також тим, хто робив щеплення наприкінці 2020-го - на початку 2021 року.

Фото: Artem Podrez/Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-