У ЄС зараз не вбачають нагальної потреби у третій дозі COVID-вакцини

У ЄС зараз не вбачають нагальної потреби у третій дозі COVID-вакцини

Укрінформ
Європейський центр з профілактики та контролю захворюваності (ECDC) заявив, що на сьогодні "немає нагальної потреби" в третій дозі вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Politico.

"Докази, засновані на ефективності вакцини та тривалості захисту, засвідчують, що всі вакцини, дозволені в ЄС/ЄЕЗ, забезпечують високий ступінь захисту від госпіталізації, тяжкого перебігу хвороби та смерті, пов'язаної з COVID-19", — заявили в ECDC.

За даними агентства, в ЄС та ЄЕЗ майже третина громадян віком від 18 років все ще не повністю вакциновані.

«У цій ситуації пріоритетом має бути вакцинація всіх осіб, які відповідають критеріям і які ще не пройшли рекомендований курс вакцинації», — наголосили в ECDC.

Однак деякі країни заявили, що планують вводити бустерну дозу вакцини деяким групам населення. Серед них, зокрема, США та низка країн Європи.

В Ізраїлі наприкінці серпня розпочалася масова вакцинація населення третьою дозою вакцини. Це перша держава у світі, яка запровадила щеплення третьою дозою вакцини проти COVID-19 для такої великої частини населення з метою боротьби з поширенням штаму "Дельта".

Читайте також: Вакцинацію AstraZeneca визнають найбільше країн світу - МОЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я закликала до кінця вересня запровадити мораторій на введення бустерної дози вакцини проти коронавірусу через несправедливий розподіл вакцин у світі.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 2 вересня зафіксували 219 280 183 випадки COVID-19, зокрема 4 545 350 летальних, одужали 196 074 017 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-