Вакцинацію AstraZeneca визнають найбільше країн світу - МОЗ

Вакцинацію AstraZeneca визнають найбільше країн світу - МОЗ

Інфографіка
Укрінформ
Вакцинацію проти коронавірусу препаратом AstraZeneca визнають у більш ніж 140 країнах, вакциною Comirnaty/Pfizer - у більш як 120-ти, Moderna — понад 80 країн, щеплення CoronaVac/Sіnovac - майже 50 держав.

Такі дані оприлюднило у Фейсбуці Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"AstraZeneca — лідер серед протиковідних вакцин, щеплення якими дає змогу подорожувати до різних країн без ПЛР-тестів, аналізів на антиген чи самоізоляції. За даними онлайн-видання про візові вимоги різних країн VisaGuide.World, AstraZeneca європейського та корейського виробництва визнана в більш як 140 країнах світу. AstraZeneca/Covishield індійського виробництва — у 60 країнах", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як зазначається, документи про щеплення мРНК-вакциною Comirnaty/Pfizer визнають понад 120 країн, вакциною Moderna — більш ніж 80. Щеплення вакциною CoronaVac/Sіnovac приймають у майже 50 країнах.

Читайте також: Повністю вакциновані вдвічі рідше хворіють на затяжний COVID-19

У МОЗ нагадали, що навіть у разі визнання будь-якою країною документів про щеплення певною вакциною автоматичного права на в’їзд це не дає.

"Кожна держава індивідуально встановлює вимоги до перетину своїх кордонів залежно від епідеміологічної ситуації як усередині самої країни, так і в країні, з якої прямує подорожній. Ці вимоги можуть змінюватися", - наголошують в МОЗ.

Перевірити актуальні правила в'їзду до кожної конкретної країни на спеціальному сайті Міністерства закордонних справ.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено 5 452 125 людей, з них отримали одну дозу 5 452 123 людини, повністю імунізовані та отримали дві дози 3 906 070 людей (двоє з них отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 9 358 193 щеплення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-