Євросоюз передав половину виробленої COVID-вакцини іншим країнам - фон дер Ляєн

Євросоюз передав половину виробленої COVID-вакцини іншим країнам - фон дер Ляєн

Укрінформ
Європейський Союз зумів провести успішну кампанію вакцинації проти COVID-19, передав майже половину виробленої на його території вакцини третім країнам та має достатні резерви вакцини для забезпечення, за необхідністю, себе та сусідніх країн.

Про це у середу на пленарному засіданні Європейського парламенту у Страсбурзі заявила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Понад 70 відсотків дорослих в ЄС були повністю вакциновані. Ми були єдиними, хто поділився половиною виробленої нами вакцини з рештою світу. Ми доставили більше 700 мільйонів доз європейцям, і ще більш як 700 мільйонів доз – для решти світу, для більш ніж 130 країн», - сказала Урсула фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що боротьба з пандемією не є спринтерською дистанцією, це тривалий марафон. За сумною статистикою, у найменш розвинуті країни світу наразі надійшло менше одного відсотка від глобального обсягу вироблених вакцин, і це є геополітичним викликом, що потребує негайного вирішення. У цьому контексті «Команда Європи» - євроінституції та країни-члени ЄС - вже зараз інвестувала мільярд євро у розвиток виробництва mRNA-вакцин в африканських країнах, сказала президент Єврокомісії. ЄС вже передав цьому регіону 250 мільйонів доз вакцини, і має намір передати ще до 200 мільйонів доз до середини наступного року, запевнила вона.

«Це є інвестицією у солідарність та у глобальну систему здоров’я. Ми маємо підтримати цей імпульс… Європа є готовою для цього. Ми вже маємо 1,8 мільярда додаткових доз вакцини. Це достатньо для нас та для нашого сусідства, щоб збільшити кількість щеплень, за необхідності. Наразі треба зробити все можливе, щоб це (явище) не переросло у пандемію виключно для невакцинованих людей», - зауважила президент Єврокомісії.

Вона окремо наголосила, що ЄС приділяє особливу увагу формуванню готовності до майбутніх загроз у сфері здоров’я, що включає підтримку наукових досліджень, розробку нових вакцин та лікувальних засобів в рамках ініціативи HERA (Європейський план готовності до біооборони проти COVID-19). За словами Урсули фон дер Ляєн, інвестиції «Команди Європи» у стійкість системи охорони здоров’я ЄС та протиепідемічної готовності Європи становитимуть не менше 50 мільярдів євро до 2027 року.

Читайте також: В Японії продовжили надзвичайний стан через коронавірус

Як повідомлялося, за даними Worldometer, у світі станом на 15 вересня зафіксували 226 672 138 випадків зараження коронавірусом, з них 4 663 045 летальних, одужали 203 373 594 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-