Об'єднання розслідувачів OCCRP припиняє діяльність у Росії

Об'єднання розслідувачів OCCRP припиняє діяльність у Росії

Укрінформ
Центр з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) цього тижня повністю припиняє роботу в Росії, щоб захистити журналістів на тлі кампанії Кремля проти незалежної журналістики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт OCCRP.

«Зараз наша робота в Росії може принести місцевим журналістам більше шкоди, ніж користі. Це не означає, що ми припинимо писати про масштабну корупцію в цій країні. Просто ми розуміємо, що уряд, як завжди, каратиме своїх же громадян за співпрацю з нами», - сказав співзасновник і головний редактор OCCRP Дрю Салліван.

За останній місяць більшість російських партнерів OCCRP внесли до списку «іноземних агентів» або «небажаних організацій». ЗМІ, які отримали такий статус, повинні дотримуватися жорстких вимог, які заважають працювати. Багато з них змушені закритися.

Читайте також: Родича Путіна оформили власником елітної вілли в Сочі - ЗМІ

«Ми продовжимо випускати розслідування про Росію. Російський уряд - великий гравець, який активно поширює корупцію і дезінформацію регіонально і на міжнародному рівні і намагається дестабілізувати інші країни. Ми не будемо це замовчувати», - сказав співзасновник і директор з інновацій OCCRP Пол Раду.

Відзначається, що російським співробітникам OCCRP запропонував переїхати до інших країн. Тим, хто відмовився, виплатили допомогу і допомогли з пошуком нової роботи.

«Ми вдячні нашим дивовижним російським співробітникам, які допомогли OCCRP добитися таких успіхів. Вони дозволили своїм співвітчизникам отримати доступ до об'єктивної журналістики, коли уряд Путіна відкрито атакував решту незалежних ЗМІ», - сказав Раду.

Центр дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) - некомерційна організація, яка об'єднує понад п'ятдесят незалежних ЗМІ з усього світу і публікує понад 100 розслідувань на рік. OCCRP підтримує і розвиває всесвітню мережу журналістів-розслідувачів і публікує їх матеріали, тим самим інформуючи громадськість про злочинність і корупцію і притягуючи владу до відповідальності.

Фото: rubryka.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-