Родича Путіна оформили власником елітної вілли в Сочі - ЗМІ

Родича Путіна оформили власником елітної вілли в Сочі - ЗМІ

Укрінформ
Двоюрідний племінник президента Росії Михайло Шеломов, ймовірно, володіє віллою в природоохоронній зоні Сочі - це ділянка з чотириповерховою будівлею, кадастрова вартість якої перевищує 200 млн руб ($ 3,45 млн).

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

«Михайло Шеломов, двоюрідний племінник президента Росії Володимира Путіна, володіє віллою в природоохоронній зоні в Сочі, випливає з Росреєстра. Чотириповерховий особняк розташований на території урядового санаторію «Русь». Раніше суд визнав незаконною приватизацію земель в природоохоронній зоні - якраз на території «Русі», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Племінник Путіна заробляв $96 тисяч на день - ЗМІ

Вілла є частиною санаторію "Русь", реконструйованого в рамках підготовки до Олімпіади в Сочі. Вартість робіт тоді перевищила 5 млрд руб. ($ 86,07 млн), але кореспондентам каналу не вдалося з'ясувати, чи вкладалися вони в "віллу Шеломова".

Санаторій «Русь» вже бував в центрі земельного скандалу. Прокуратура Сочі у 2014 році звернулася до суду з вимогою розірвати договір купівлі-продажу між Управлінням справами президента і компанією «Південний берег». Йшлося про приватизацію землі з іншою віллою - також на території санаторію «Русь». Земельну ділянку поруч з морем кадастровою вартістю близько 40 млн рублів було продано всього за 1 млн. Суд підтримав прокурорів, погодившись, що приватизувати землю в природоохоронній зоні не можна.

Читайте також: Навальний позивається до Путіна

Незабаром після цього судового розгляду Михайло Шеломов став господарем іншої земельної ділянки на території «Русі». При цьому, за словами прес-секретаря президента Дмитра Пєскова, Путін не буває на віллі свого родича.

Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності (OCCRP) в жовтні опублікував розслідування про так зване "ближнє коло" Володимира Путіна. Автори матеріалу стверджують, що Михайло Шеломов є частиною фінансової схеми, за допомогою якої президент Росії управляє своїми активами.

Читайте також: Маккейн: Втручання Путіна у вибори в США – лише частина його амбіцій

За даними OCCRP, за кілька років Шеломов придбав активи на суму 573 мільйони доларів. У розслідуванні зазначається, що велика їх частина - акції великих корпорацій, пов'язаних з представниками найближчого оточення Путіна. Офіційно вони належать петербурзькій компанії "Акцепт", власником якої є Михайло Шеломов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-