Навальний позивається до Путіна

Навальний позивається до Путіна

Укрінформ
Російський політик, засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний заявив, що подає до суду на президента Росії Володимира Путіна і його адміністрацію, оскільки за вказівкою Кремля йому забороняють проводити зустрічі з виборцями.

Про це він написав у себе в блозі.

"Ми подаємо в суд і на Путіна, і на його адміністрацію. У суді ми надамо вичерпні докази того, як міські адміністрації по всій країні діють організовано, синхронно і за явними вказівками з Москви. Вимагатимемо допитати свідків-чиновників і будемо доводити, що всі ці незаконні вказівки віддані особисто Путіним, ніхто інший просто не міг це зробити", - пише Навальний.

Від зазначає, що адміністрації російських міст все частіше відмовляються погоджувати акції. На думку політика, Кремль стурбований тим, що на скликані ним заходи приходить багато його прихильників. Навальний наполягає, що відмовляючи у проведенні зустрічей з виборцями, "адміністрації 40-50 найбільших міст Росії щотижня прямо і грубо порушують закон". Політик додав, що акції й надалі будуть проводитися, але в іншому форматі - на приватній землі і в приватних приміщеннях.

Читайте також: У ЦВК Росії “дозволили” Навальному балотуватись лише через 10 років

Навальний має намір брати участь у президентських виборах у 2018 році. Російська влада заявляє, що опозиціонер не має права балотуватися через судимість у справі "Кіровлісу". Незважаючи на це, політик продовжує передвиборну кампанію.

Фото: РІА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-