Племінник Путіна заробляв $96 тисяч на день - ЗМІ

Племінник Путіна заробляв $96 тисяч на день - ЗМІ

Укрінформ
Племінник президента РФ Володимира Путіна Михайло Шеломов в минулому році отримував середній дохід у розмірі понад 5,5 млн руб. (96 тис. дол.) за календарний день.

Про це повідомляє телеканал «Дождь».

Висновок щодо заробітку можна зробити з фінансових звітів трьох компаній.

«Михайло Шеломов, родич президента Путіна, в минулому році отримував середній дохід 5,58 млн руб за календарний день. Це випливає з фінансових звітів трьох компаній, що йому належать, які в сумі заробили 2,04 мільярда рублів чистого прибутку», - йдеться в повідомленні.

Сам Шеломов весь рік працював найманим керуючим в одній з компаній групи «Совкомфлот». Зарплата на такій посаді становить не більш як 42 тис. руб. (723 дол.) на місяць. Останні чотири місяці Шеломов в «Совкомфлоті» не працює.

Читайте також: Близькі до Путіна медіамагнати скуповують останні незалежні ЗМІ Петербурга

Як повідомлялося раніше, за даними Центру з дослідження корупції та організованої злочинності, за кілька років Шеломов придбав активи на суму 573 млн руб. (9,9 млн дол.). У розслідуванні зазначається, що велика частина стану - акції великих корпорацій, пов'язаних з представниками найближчого оточення Путіна. Офіційно вони належать петербурзькій компанії «Акцепт».

Михайло Шеломов - двоюрідний племінник президента Путіна. Він володіє 99,99% часткою в компанії «Акцепт». У свою чергу, «Акцепту» належать фірми «Платинум» та «Согаз-Недвижимость». Компанії займаються вкладеннями в цінні папери та управлінням нерухомістю. «Акцепт» і «Платинум» володіють 8,4% акцій банку «Росії». Крім того, «Акцепт» станом на середину 2016 року володів 12,47% акцій страхової компанії «Согаз». «Согаз-Недвижимость» - володар будівлі в Чебоксарському провулку в Санкт-Петербурзі, де знаходиться петербурзька філія групи «Согаз». Нарешті «Платинуму» належить земельна ділянка і вілла в Сочі площею понад 2 тис. кв. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-