Близькі до Путіна медіамагнати скуповують останні незалежні ЗМІ Петербурга

Близькі до Путіна медіамагнати скуповують останні незалежні ЗМІ Петербурга

Укрінформ
Видання "Деловой Петербург" може бути продано холдингу "Національна медіа група", близького до президента РФ олігарха Юрія Ковальчука.

Про це повідомляє сайт "Медуза" з посиланням на джерело в редакції.

«Національна медіа група», одним з власників якої є Юрій Ковальчук, веде переговори про купівлю видання «Деловой Петербург», - йдеться в повідомленні.

Співрозмовник порталу уточнив, що рішення було прийняте після появи інформації про намір бізнесмена Євгена Пригожина, відомого, як «кухар Путіна», купити не лише «Деловой Петербург», а й портал «Фонтанка». Про те, що структури, пов'язані з Пригожиним, проявляють інтерес до двох незалежних видань, повідомила у вівторок вдень «Новая газета в Петербурге».

Читайте також: Екс-радник Трампа зізнався у брехні щодо контактів із росіянами – ФБР

Раніше "Фонтанка" пов'язувала цього бізнесмена з так званою "приватною військовою компанією Вагнера". За твердженням керівництва видання, після цих публікацій їх автор Денис Коротков почав отримувати погрози, а деякі "люди з оточення Пригожина" збирали про нього інформацію.

Одним з власників "Національної медіа групи" є голова ради директорів банку "Росія" Юрій Ковальчук. Він включений у список санкцій США з 2014 року після анексії Криму. У рішенні, зокрема, йшлося про те, що бізнесмен входить у "близьке коло Путіна".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-