Качинський виключає можливість Polexit: Варшава однозначно бачить своє майбутнє в ЄС

Качинський виключає можливість Polexit: Варшава однозначно бачить своє майбутнє в ЄС

Укрінформ
Правляча партія Польщі не планує виводити країну з ЄС (Polexit). Однак вона виступає за реформу Євросоюзу.

Про це в інтерв’ю РАР заявив лідер правлячої у Польщі партії “Право і Справедливість” (PiS), віцепрем’єр-міністр Ярослав Качинський, передає Укрінформ.

“Не буде жодного Polexit. Це – вигадка пропаганди, який вже багаторазово використовувався проти нас. Ми однозначно бачимо своє майбутнє в ЄС”,- заявив Качинський.

Водночас, він підкреслив, що потрібно розв’язати кризу в ЄС, викликану інструментальним використанням Спільноти найсильнішими країнами, зокрема Німеччиною.

“Цьому потрібно протидіяти. Ми хочемо, щоб європейські угоди було доопрацьовано таким чином, щоб різного роду зловживання було максимально ускладнено”,- підкреслив лідер PiS.

Качинський наголосив, що Польща хоче бути в ЄС, але одночасно залишатися незалежною країною. За його словами, є сфери, де органи ЄС не повинні втручатися у національні справи. Йдеться зокрема про судочинство.

Читайте також: Глави МЗС Польщі і країн Балтії обговорили гібридні загрози з боку Росії та Білорусі

Як повідомлялося, нещодавно під час форуму у Карпачі віцемаршалок Сейму від PiS Телецький заявив, що потрібно буде пошукати “радикальних рішень”, якщо відносини Польщі і керівних органів ЄС ускладнюватимуться. Після цього опозиція знову звинуватила правлячу партію в бажанні вивести країну з ЄС.

Після приходу PiS до влади в Польщі в 2015 році відносини Єврокомісії і Варшави ускладнилися. У Брюсселі критикують чинну польську владу, зокрема за реформи у сфері судочинства. На переконання Єврокомісії, ці зміни спрямовані на підпорядкування судової гілки влади виконавчій.

У Польщі один з найвищих рівнів підтримки членства в ЄС: понад 80% поляків незмінно виступають за перебування країни в Спільноті, проти - менше 10%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-