Байден спростував інформацію про відмову лідера КНР від зустрічі

Байден спростував інформацію про відмову лідера КНР від зустрічі

Укрінформ
Президент США Джо Байден спростував інформацію ЗМІ про те, що лідер Китаю Сі Цзіньпін відмовився від пропозиції особистої зустрічі з ним.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Видання Financial Times з посиланням на поінформовані щодо телефонної розмови лідерів джерела раніше повідомило, що Сі Цзіньпін не прийняв пропозицію Байдена зустрітися. І що нібито замість цього лідер КНР запропонував, щоб Вашингтон прийняв «менш різкий тон щодо Пекіна».

«Це неправда», - відповів Байден на запитання журналістів щодо того чи розчарований він тим, що Сі Цзіньпін не хоче зустрічатися з ним.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван раніше у вівторок заявив, що це «некоректне описання телефонної розмови».

Читайте також: Байден збере саміт лідерів «Четвірки» – США, Австралії, Індії та Японії

Посольство КНР у Вашингтоні поки не прокоментувало дану ситуацію.

Журналісти також повідомляють, що Сі Цзіньпін міг відмовитися від зустрічі, в тому числі і через пандемію коронавірусу. Лідер КНР не покидав країну з початку пандемії.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня президент США Джо Байден і голова КНР Сі Цзіньпін провели першу за сім місяців телефонну розмову. Вони обговорили питання конкуренції між двома країнами та запобігання того, щоб вона не переросла в конфлікт.

Відносини США та КНР були напруженими протягом років, зокрема через питання торгівлі, кібербезпеки та прав людини.

Читайте також: Путін не розуміє, що проблемою Росії є Китай, а не Україна чи США - історик Снайдер

США критикують прозорість Китаю щодо походження пандемії коронавірусу, проблем навколо Тайваню та територіальних суперечок у Південнокитайському морі.

У травні Байден доручив американській розвідці підготувати доповідь щодо походження COVID-19, зокрема для розслідування можливої причетності до цього китайської лабораторії в Ухані. За словами президента, «найважливіша інформація» про джерела пандемії знаходиться в Китайській Народній Республіці, «проте від самого початку урядовці в Китаї працювали над тим, щоб не допустити до неї міжнародних дослідників та членів світової спільноти громадської охорони здоров'я».

Досі КНР відкидає заклики до прозорості та приховує інформацію, попри те, що кількість жертв пандемії продовжує зростати, зазначив Байден.

Фото: Getty images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-