Путін не розуміє, що проблемою Росії є Китай, а не Україна чи США - історик Снайдер

Путін не розуміє, що проблемою Росії є Китай, а не Україна чи США - історик Снайдер

Укрінформ
Діяльність Володимира Путіна є катастрофічною для національних інтересів Росії через його неправильну оцінку довгострокових проблем, пов’язаних з Китаєм.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на форумі YES у Києві заявив професор Єльського університету, фахівець з історії Східної Європи Тімоті Снайдер. 

«Моя основна думка полягає в тому, що пан Путін - це катастрофа для російських національних інтересів. Адже довгострокова проблема Росії - не Україна і навіть не США, а Китай», - упевнений науковець.

Він зауважив, що «всі ці нісенітниці» стосовно захисту інтересів російськомовного населення в Україні насправді просто відвертають від реальної проблематики Росії.

Читайте також: Понад 80% українців негативно ставляться до Путіна

«Мій прогноз – минуть роки, і Путін не буде видаватися таким видатним державним діячем, яким він сприймається (у Росії - ред.) зараз...  На думку китайців, Путін продемонстрував, що можна взяти трошки російської території - головне, аби в нього зберігалася підтримка населення Росії», - зазначив історик.

Як повідомлялося, у 2018 році Росія підписала з Китаєм договір про передачу йому в оренду 3,5 млн гектарів землі терміном на 50 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-