Уряд Британії підготував «план Б», якщо хвиля COVID-19 не вщухне до зими

Уряд Британії підготував «план Б», якщо хвиля COVID-19 не вщухне до зими

Укрінформ
Уряд Великої Британії підготував «план Б» на випадок загострення ситуації з коронавірусом, якщо інтенсивність нових захворювань не знизиться до зими.

Про це повідомив у вівторок британський телеканал Sky News із посиланням на заяву глави уряду Бориса Джонсона, передає Укрінформ.

«Прем'єр-міністр попередив, що коронавірус «досі існує», але пообіцяв, що його новий план щодо COVID, орієнтований на зимовий період, додасть упевненості щодо уникнення «локдаунів», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: Новий локдаун для Британії є «крайнім варіантом» - прем’єр

При цьому, Джонсон схарактеризував нинішню ситуацію зі зростанням захворювань на новий штам як складнішу за тогорічну. Однак, за його словами, Британія перебуває у незрівнянно кращому стані для боротьби з COVID-19 завдяки успіху кампанії вакцинації.

Тому, за словами прем’єра, «план А», розрахований на ближчі місяці, передбачатиме посилення вакцинації «бустерними» щепленнями, що розпочнуться вже з наступного тижня. Крім того, запроваджуватимуться інші превентивні заходи, зокрема, заохочення до проведення зустрічей назовні та носіння масок, провітрювання приміщень, дотримання правил гігієни тощо. Крім того, в країні діє мобільний додаток NHS COVID-19, який при добровільному використанні дозволяє уникати перебування в зонах ризику.

Читайте також: Британія не планує запроваджувати «паспорти вакцинації»

«План Б» може бути застосований лише в разі ускладнення ситуації. Він передбачатиме примусове носіння масок для обличчя, запровадження й перевірку паспортів вакцинації, а також поновлення режиму роботи з дому.

Як повідомляв Укрінформ, Об’єднане Королівство Великої Британії й Північної Ірландії перебуває на третій сходинці за кількістю виявлених випадків зараження на COVID-19 (з понад 7 мільйонів інфікованих коронавірусом). На перших двох позиціях перебувають США й Індія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-