СOVID-19 став найскладнішим випробуванням для людства після Другої світової – Генсек ООН

СOVID-19 став найскладнішим випробуванням для людства після Другої світової – Генсек ООН

Укрінформ
Пандемія СOVID-19 виявилася найскладнішим випробуванням для світу від часів Другої світової війни - поглибила нерівність, завдала удару по економіці й довела мільйони людей до злиднів.

Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш у вівторок, перед закриттям 75-ї сесії Генеральної Асамблеї, після якої відразу розпочала роботу 76-ма, передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

Гутерреш віддав шану представникові Туреччини Волкану Бозкіру, який головував на 75-ій сесії, і передав молоток новому голові ГА представникові Мальдівів Абдуллі Шахіду.

Читайте також: Меркель закликала співвітчизників вакцинуватися від COVID-19

Відкриваючи нову сесію, Шахід заявив, що у світі поширилася «колективна тривога і зневіра», які не завжди пов'язані з пандемією.

За його словами, нині світ потребує передусім надії, і ООН має продемонструвати людям на планеті, що «ми знаємо про їхнє тяжке становище», «маємо прислухатися» і «готові працювати разом, щоб подолати проблеми».

Читайте також: Через пандемію переговори про перетин кордонів ЄС довелося починати «з нуля» — Дещиця

«Ми можемо знайти в собі мужність рухатися вперед, - додав він, - вакцинувати світ і стимулювати більш екологічне, більш інклюзивне відновлення після пандемії».

Фото: UN Photo/Cia Pak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-