Аль-Каїда не здатна проводити атаки за кордоном - Держдеп

Аль-Каїда не здатна проводити атаки за кордоном - Держдеп

Укрінформ
Глава Держдепартаменту США Ентоні Блінкен заявив, що наразі бойовики терористичної організації Аль-Каїда не здатні проводити теракти за межами Афганістану.

Про це заявив у понеділок під час слухань у Комітеті в закордонних справах Палати представників США державний секретар Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«За поточною оцінкою розвідувальної спільноти, можливості Аль-Каїди вже давно настільки суттєво деградували, що вона не в змозі проводити атаки за кордоном. Однак ми продовжимо бути пильними щодо будь-якого повторного виникнення цієї загрози», - зауважив Блінкен.

У цьому зв’язку він підкреслив, що Сполучені Штати тісно взаємодіятимуть з країнами-партнерами «для того, щоби бути в змозі зробити це».

Читайте також: «Аль-Каїда» поширила відео з «померлим» лідером аль-Завахрі

Держсекретар США також зауважив, що готовий обговорити деталі під час закритого засідання Комітету.

Глава Держдепу також прокоментував можливість співпраці з урядом бойовиків Талібану. Блінкен зазначив, що робота буде проходити "виходячи з того, чи просуває вона наші інтереси".

Водночас в уряді США нагадали, що до складу уряду, зокрема, увійшов Сираджуддін Хаккані, якого розшукує ФБР.

Читайте також: США прокоментували можливість визнати Талібан як нову владу Афганістану

Як повідомлялося, США завершили виведення з Афганістану свого військового контингенту, який перебував у цій країні 20 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-