«Аль-Каїда» поширила відео з «померлим» лідером аль-Завахрі

«Аль-Каїда» поширила відео з «померлим» лідером аль-Завахрі

Укрінформ
Терористичне угруповання «Аль-Каїда» поширило відео з промовою свого лідера Аймана аль-Завахрі, присвячене 20-й річниці терактів 9/11, через кілька місяців після появи чуток про його смерть.

Про це йдеться в повідомленні АР, передає Укрінформ.

«Організація SITE Intelligence Group, яка стежить за веб-сайтами джихадистів, повідомила, що відео було оприлюднено в суботу. У ньому аль-Завахрі сказав, що «Єрусалим ніколи не буде приведений до іудаїзму» й позитивно висловився про атаки «Аль-Каїди», зокрема, яка була націлена проти російських військ у Сирії в січні», - зазначається в повідомленні.

Читайте також: У США можуть розсекретити документи про теракти 11 вересня

У SITE Intelligence Group також зауважили, що аль-Завахрі згадав про виведення американських військ з Афганістану. Хоча при цьому звертається увага, що коментарі лідера «Аль-Каїди» не вказували конкретно на останні події, а могли стосуватися угоди, яку Талібан уклав з адміністрацією США в лютому 2021 року.

Читайте також: США досягли головної мети своєї місії в Афганістані - Блінкен

Як повідомлялося, з кінця 2020 року у ЗМІ почали поширюватися чутки про те, що аль-Завахрі помер від хвороби. З того часу в мережі не з’являлося відео чи інших доказів життя лідера угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-