США досягли головної мети своєї місії в Афганістані - Блінкен

США досягли головної мети своєї місії в Афганістані - Блінкен

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що США досягли головної мети своєї місії в Афганістані, яка полягала у нейтралізації загрози з боку організаторів терактів 11 вересня 2001 року.

Про це він заявив в інтерв’ю телемережі ABC, повідомляє Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода.

При цьому глава Держдепу відкинув спроби порівнювати вихід американських військ з Афганістану з хаотичним відступом із В’єтнаму після завершення В’єтнамської війни 1955–1975 років.

«Ось факти: ми ввійшли в Афганістан 20 років тому, маючи на увазі одну-єдину місію, а саме розібратися з тими, хто напав на нас 11 вересня (ідеться про теракти 2001 року, влаштовані у США терористичною мережею «Аль-Каїда», якій надавала притулок тодішня влада більшої частини Афганістану під проводом «Талібану» - ред.). І ця місія була успішною»,– сказав він.

Тим часом у Раді Безпеки ООН лунають заклики зібрати термінове засідання щодо Афганістану, про повний контроль над територією якого оголосили таліби. Зокрема Росія, постійний член Радбезу з правом вето, заявила, що «працює» з іншими членами Ради Безпеки, щоб домовитися про проведення термінового засідання.

Читайте також: Посольство США повідомило про обстріл аеропорта Кабула

Як повідомлялося, президент Афганістану Ашраф Гані 15 серпня залишив країну після того, як бойовики руху «Талібан» оточили столицю Кабул і ввійшли в місто.

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Афганістану Сатар Мірзаквал заявив, що в країні відбудеться «мирна» передача влади урядові перехідного періоду.

Наразі війська США й їхніх союзників у НАТО контролюють летовище Кабула, щоб забезпечити термінову евакуацію працівників посольств західних країн і їх афганських співробітників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-