Ризики від введення Nord Stream 2 треба нейтралізувати - глава МЗС Польщі

Ризики від введення Nord Stream 2 треба нейтралізувати - глава МЗС Польщі

Укрінформ
На сьогодні потрібно знайти рішення для нейтралізації спроб тиску на окремі країни після введення в експлуатацію газопроводу Nord Stream 2.

Про це під час спільної пресконференції в п'ятницю з міністрами закордонних справ Німеччини і Франції у німецькому Ваймері у рамках святкування 30-річчя створення Веймарського трикутника заявив глава МЗС Польщі Збігнєв Рау, передає кореспондент Укрінформу.

Міністр зазначив, що попри завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2, польські політичні сили та громадська думка у країні не змінили своїх поглядів і продовжують негативно ставитися до цієї інвестиції. Він підкреслив, що зараз потрібно нейтралізувати ризики, пов'язані з введенням трубопроводу в експлуатацію.

Читайте також: Заявку на сертифікацію Nord Stream 2 подали з порушенням законодавства - оператор ГТС

"Я сьогодні теж піднімав це питання під час дискусії між нами і висловив сподівання, яке було підтримане нашими колегами: ми зараз шукатимемо таке рішення, аби через дефіцит безпеки, який створює цей проєкт, не стали можливими подальші поділи в Європі, а також збільшення політичної маніпуляції і здійснення політичного тиску Росією на окремі країни нашої частини Європи",- заявив Рау.

Він додав, що три країни співпрацюватимуть у питанні нейтралізації негативних наслідків у зв'язку із завершенням і подальшим введенням в експлуатацію Nord Stream 2.

Рау також підкреслив, що обговорюючи українські питання троє міністрів "із задоволенням сприйняли рішення, прийняті на саміті Кримської платформи".

Читайте також: Берлін поки не коментує заяву Газпрому про завершення будівництва Nord Stream 2

Польський міністр також висловив сподівання на солідарність від європейських партнерів у зв'язку зі складною ситуацією на кордоні з Білоруссю.

"Нас також дуже турбують кібератаки, особливо в контексті виборів в Німеччині",-підкреслив він.

Як відомо, Веймарський трикутник є неформальним міжнародним об'єднанням Німеччини, Польщі та Франції, яке було започатковано в 1991 році в німецькому Веймарі. У рамках групи відбуваються періодичні зустрічі на рівні міністрів закордонних справ та глав держав.

Як повідомлялося, російський газовий монополіст Газпром оголосив 10 вересня про завершення будівництва газопроводу "Nord Stream 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-