Берлін поки не коментує заяву Газпрому про завершення будівництва Nord Stream 2

Берлін поки не коментує заяву Газпрому про завершення будівництва Nord Stream 2

Укрінформ
У Берліні не коментують повідомлення російської сторони про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2», зауважуючи водночас про необхідність його сертифікації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Потрібен ще процес сертифікації», - сказав речник федерального уряду ФРН Штеффен Зайберт на брифінгу 10 вересня, додавши, що концерн Nord Stream 2 AG звернувся до Федерального агентства з мереж.

За його словами, рішення про подальші дії «у межах економічного проєкту «Північний потік-2» прийматимуть його учасники.

Читайте також: Заявку на сертифікацію Nord Stream 2 подали з порушенням законодавства - оператор ГТС

Відповідаючи на запитання про ймовірну офіційну церемонію запуску газопроводу в експлуатацію, речник заявив, що уряд ФРН немає «жодної інформації щодо планованого святкування». Більш того, за його словами, федеральний уряд не є тією інстанцією, яка ініціюватиме це та розсилатиме запрошення.

Водночас речниця міністерства економіки ФРН заявила, що відомство та німецький уряд загалом не можуть коментувати повідомлення Газпрому про завершення будівництва та готовність газопроводу «Північний потік-2». Вона нагадала, що необхідні дозволи на пуск трубопроводу в експлуатацію оператору надають відповідні органи землі Мекленбург-Передня Померанія, а регуляторними питаннями опікується Федеральне агентство з мереж.

Читайте також: Nord Stream 2: із затримкою у більш як півтора року зварили останню трубу

Як повідомлялось, 10 вересня голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив про завершення будівництва газопроводу «Північний потік-2». Російська сторона хоче пустити газ вже 1 жовтня і повністю ввести його в експлуатацію до кінця року.

«Північний потік - 2» - російський газопровід, побудований в обхід України по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ "Газпром".

У липні Німеччина і США досягли угоди, згідно з якою Сполучені Штати не будуть перешкоджати добудові труби, а Німеччина зобов'язується застосувати санкції в разі агресії Росії проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-