У Молдові через COVID-19 вводять режим надзвичайного стану

У Молдові через COVID-19 вводять режим надзвичайного стану

Укрінформ
Міністр охорони здоров'я Молдови Алла Немеренко оголосила про запровадження надзвичайного стану в галузі охорони здоров'я через ситуацію з коронавірусом у країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє point.md.

Режим НС діятиме з 11 вересня до 31 жовтня. Таке рішення 9 вересня ухвалила Національна комісія надзвичайних ситуацій в охороні здоров'я через зростання кількості випадків зараження на коронавірус.

Міністр уточнила, що також будуть створені нові умови для участі людей старше 18 років у заходах просто неба (спектаклі, фестивалі і т. ін.) Проте у закритих приміщеннях (театри, концерти і т. ін.).

Читайте також: Україна та Молдова збільшуватимуть двосторонні туристичні потоки

Від них потрібно надати свідоцтво про вакцинацію, яке підтверджує завершення повного графіка імунізації, щонаймеше, через 14 днів після другої дози, або негативного результату тесту на COVID-19.

Також буде дозволено пред'явити сертифікат, що підтверджує наявність антитіл, який буде виконаний не пізніше, ніж за 90 днів.

NewsMaker зазначає, що в Молдові 24 райони входять до «червоної зони» епідеміологічної небезпеки через коронавірус. За минулий тиждень кількість хворих ковідом зросла на 26%. З них понад 80% - невакциновані громадяни. Минулого тижня більш ніж на 30% збільшилася і кількість дітей, хворих на коронавірус.

Читайте також: Прем'єр-міністри України та Молдови обговорили розвиток двосторонніх відносин

Як повідомляв Укрінформ, надзвичайна комісія громадського здоров'я Кишинева ухвалила рішення, що пункти вакцинації в молдовській столиці працюватимуть цілодобово, зокрема й у святкові та вихідні дні до 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-