Прем'єр-міністри України та Молдови обговорили розвиток двосторонніх відносин

Прем'єр-міністри України та Молдови обговорили розвиток двосторонніх відносин

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і Прем’єр-міністр Молдови Наталія Гавріліце обговорили широкий спектр питань розвитку двосторонніх відносин.

Про це Шмигаль сказав після зустрічі з Гавріліце, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми домовилися із пані Прем’єр-міністром відновити роботу двосторонніх механізмів співпраці спільної міжурядової комісії з питань торговельно-економічного співробітництва та її робочої групи, Дністровської комісії, а також активізувати переговорні процеси з питань договірно-правового регулювання умов експлуатації Дністровського комплексного гідровузла та демаркації державного кордону», - сказав глава уряду.

Шмигаль та Гавріліце підписали протокол між Кабінетом Міністрів України і урядом Молдови про внесення змін до угоди про вільну торгівлю. За словами Шмигаля, зміни до угоди про вільну торгівлю передбачають, що в торгівлі між Україною й Молдовою застосовуватимуться пан'євро-середземноморські правила походження товарів.

Окрім цього, додав Шмигаль, обговорено перспективи подальшого співробітництва у сфері економіки, енергетики, у транспортній, газотранспортній та прикордонній сферах. «Ми повністю підтримуємо Молдову у процесі придністровського врегулювання та вдячні за незмінну політику Кишинева щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах. Ми маємо значну підтримку з боку Молдови під час прийняття у рамках ООН, Ради Європи, ОБСЄ та інших міжнародних організацій рішень та інших документів, які стосуються територіальної цілісності та засудження військової агресії з боку Росії», - сказав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Україна і Молдова внесли зміни до Угоди про вільну торгівлю

Як повідомляв Укрінформ, у рамках робочого візиту до Молдови разом із Президентом України Володимиром Зеленським глава уряду 27 серпня взяв участь в урочистостях з нагоди 30-річчя незалежності Республіки Молдова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-