Україна і Молдова внесли зміни до Угоди про вільну торгівлю

Україна і Молдова внесли зміни до Угоди про вільну торгівлю

Фото
Укрінформ
Глави урядів України та Молдови підписали Протокол про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова.

Про це заявила Прем’єр-міністр Республіки Молдова Наталія Гавріліце за результатами зустрічі з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем у Кишиневі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона зазначила, що уряд Молдови продемонстрував відкритість до конструктивного діалогу з українською стороною і до вирішення всіх питань, які є на двосторонньому порядку денному.

«Сьогодні з Прем'єр-міністром і членами делегації ми мали відкриту розмову... Ми підписали Протокол про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та урядом Республіки Молдова, який сприятиме нашим двостороннім відносинам. Цей Протокол підтверджу нашу готовність сприяти комерційним обмінам між нашими країнами, в тому числі нашому шляху до європейської інтеграції», - сказала Гавріліце.

Зі свого боку Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив: зміни до угоди передбачають, що у торгівлі між Україною та Молдовою застосовуватимуться пан'євро-середземноморські правила проходження товарів. За його словами, перехід на такі правила об'єднує українську та молдовську угоди про асоціацію з ЄС в єдину систему. «Рік тому ми зробили такий крок із Грузією, тому тепер ми поєднуємо торгові режими усіх держав асоційованого тріо між собою та з Європейським Союзом», - додав глава українського уряду.

Крім того, Гавріліце поінформувала, що на рівні віцепрем'єрів обговорювалися різні аспекти, пов'язані з розбудовою двосторонньої інфраструктури обох країн.

«Дискусію щодо цих питань буде продовжено», - значила Прем’єр-міністр Республіки Молдова.

Окрім того, у ході зустрічі глави урядів обговорювали питання, пов'язані з вільним перетином кордону та визнанням сертифікатів про вакцинацію проти Covid-19.

Насамкінець Гавріліце висловила переконання, що зустріч з українським колегою сприятиме розвитку двосторонніх відносин в інтересах громадян обох країн.

Читайте також: Зеленський зустрівся із Санду – про що говорили

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль перебуває у Молдові з робочим візитом.

Уряд на засідання 18 серпня схвалив проєкт Протоколу між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова про внесення змін до Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Молдова від 13 листопада 2003 року.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-