Син прем’єра Чехії дає свідчення про те, як його вивезли до окупованого Криму

Син прем’єра Чехії дає свідчення про те, як його вивезли до окупованого Криму

Укрінформ
Син прем'єр-міністра Чеської Республіки Андрія Бабіша Андрій Бабіш-молодший у четвер, 9 вересня, прибув до поліцейського відділку в Празі, щоб дати свідчення про деталі свого перебування в окупованому Криму.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на чеське агентство новин CTK.

Бабіш-молодший заявив журналістам, що йому немає чого боятися, тому що саме він є постраждалим.

Раніше 38-річний чоловік неодноразово стверджував, що батько відправив його до Криму у 2017 році проти його волі, щоб не дати свідчити у справі про фірму «Гніздо лелеки» бізнесмена Бабіша-старшого. Зокрема, син політика заявляв, що його доправили до Криму з метою сховати від поліції, щоб він не зміг дати свідчень в рамках розслідування можливих корупційних діянь батька.

Читайте також: Бабіш пропонує давати вакцинованим чехам додаткову оплачувану відпустку

Бабіш-молодщий звернувся до поліції через цю ситуацію на початку 2018 року, правоохоронці розслідували справу за підозрою у незаконному затриманні та обмеженні свободи людини, але у лютому цього року розгляд справи було призупинено. Поліція раніше не допитувала Бабіша-молодшого, оскільки він тривалий час проживав у Швейцарії. Із липня син прем’єра Бабіша від першого шлюбу перебуває в Чехії і публічно виступає проти батька.

Водночас прем'єр-міністр Чехії стверджує, що його син страждає на шизофренію, і заперечує його версію.

Тим часом розслідування щодо членів сім'ї Бабіша у справі про 50 млн євро субсидії для компанії «Гніздо лелеки» вже припинено.

Читайте також: Прем’єр Чехії - проти проведення саміту ЄС за участю Путіна

Як повідомлялось, до 2007 року «Гніздо лелеки» було частиною холдингу Agrofert, яким володів Бабіш-старший. Причиною розслідування стало переоформлення акцій цього комплексу таким чином, щоб він перетворився на невелику самостійну фірму і міг претендувати на євродотації. Згодом мультифункціональний центр знову влився до холдингу Agrofert. Справою зацікавилися відповідні органи Євросоюзу, а також чеська опозиція, яка закликала до висловлення вотуму недовіри прем’єру. Дотаційні кошти були повернуті, але кримінальне переслідування тривало деякий час.

Фото: Ceske Noviny

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-