До кінця вересня у Швеції знімуть майже всі коронавірусні обмеження

До кінця вересня у Швеції знімуть майже всі коронавірусні обмеження

Укрінформ
Швеція приступить до наступного етапу свого національного плану зі зняття карантинних обмежень наприкінці вересня: буде скасовано майже всі обмеження для роботи ресторанів та проведення публічних заходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Local.

Цей новий етап (четвертий із п’яти) почнеться з 29 вересня.

«Скасовуються фактично всі обмеження - ліміти на кількість учасників всередині приміщень і надворі, а також вимоги щодо дистанції між сидіннями. Це важливий сигнал для організаторів по всій країні», - зазначила міністр культури Швеції Аманда Лінд.

Читайте також: Швеція оновила правила в'їзду для іноземців

Вона також зауважила, що у Швеції повністю вакциновані від коронавірусу вже 70% дорослого населення, і 80% отримали принаймні одну дозу.

Уряд планує розглянути можливість застосування ковід-сертифікатів на особливо великих масових заходах, але не йдеться про те, щоб робити таку вимогу обов’язковою для проведення великих заходів.

Читайте також: Швеція дозволила в’їзд українцям

Як повідомлялося, чинні правила у Швеції передбачають, що всередині приміщень можливі масові заходи до 300 осіб за наявності фіксованих місць, і 50 - без фіксованих місць. Надворі можна проводити заходи до 3000 учасників, а також більше, якщо організатори розбивають територію події на секції, де люди не перетинаються.

Загалом із початку пандемії у Швеції виявлено 1,13 мільйона випадків коронавірусу, зокрема 14,6 тисячі летальних.

Фото:  EPA-EFE/ADAM IHSE/TT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-